Termeni și condiții

Termeni generali

Site-ul www.zitamine.ro, denumit în continuare “zitamine.ro” sau “site-ul”, este deținut și administrat de către Zitamine Nutition S.R.L., denumită în continuare “Zitamine”, având următoarele date de identificare: Cod Unic de Inregistrare 44904413 , numar de înregistrare la Registrul Comerțului J40/15919/15.09.2021, sediul situat în str. Maior Gheorghe Șonțu, nr. 6, etaj 4, Sector 1, București, România și adresă de corespondență str. Argentina, nr. 5, etaj 3, Sector 1, București., Romania, Tel.: 0771 007 700, E-mail: hello@zitamine.ro.

Produsele comercializate pe acest site nu sunt destinate revânzării.

Folosirea acestui site echivalează cu citirea, înțelegerea și acceptarea de către Client a termenilor și condițiilor detaliate mai jos. Recomandăm citirea cu atenție a acestora atât la momentul efectuării primei accesări a site-ului www.zitamine.ro, dar și periodic. Zitamine își rezervă dreptul de a modifica și actualiza în orice moment conținutul acestui site, fără o altă notificare prealabilă. Clienții/utilizatorii acceptă în mod expres că simpla utilizare sau accesare a serviciilor oferite de către zitamine.ro semnifică acceptarea deplină și necondiționată a prezentelor condiții, împreună cu orice modificări ulterioare.

Zitamine garantează Clientului/Utilizatorului acces limitat, în interes personal (efectuarea de comenzi online, informare), pe site-ul www.zitamine.ro și nu îi conferă acestuia dreptul de a descărca sau de a modifica parțial sau integral, de a reproduce parțial sau integral conținutul site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul în orice altă manieră, în scopuri comerciale sau contrare intereselor Zitamine fără acordul prealabil scris al acesteia.

Dacă Zitamine nu acționează în legătură cu o încălcare a Termenilor și Condițiilor, nu înseamnă că renunță la dreptul său de a acționa în legătură cu încălcări viitoare sau similare. Dacă o instanță constată că vreo prevedere din acești Termeni este neexecutabilă sau invalidă, acea prevedere va fi aplicată în cea mai mare măsura permisă de legea aplicabilă, iar ceilalți Termeni vor rămâne în vigoare și pe deplin aplicabili.

Clientul/Utilizatorul nu poate cesiona, delega sau transfera drepturile sau obligațiile sale cuprinse în acești Termeni și Condiții.

În caz de divergență sau neînțelegeri între Zitamine.ro și Utilizator/Client, se vor aplica Termenii și condițiile valabile la momentul utilizării site-ului.

Relația dintre părți este guvernată, în principal, de următoarele acte normative:

 • OG nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor
 • OUG nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii
 • Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianţilor în relația cu consumatorii și armonizarea reglementărilor cu legislația europeană privind protecția consumatorilor
 • Legea 365/2002 privind comerțul electronic.


Definiții

Utilizator  – orice persoană care vizitează site-ul zitamine.ro.

Client – persoană fizică / persoană juridică ce efectuează o comandă.

Produse și Servicii – orice produs sau serviciu menționat în Comandă, care urmează a fi furnizate de către Zitamine, Clientului.

Comandă – un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Zitamine și Client prin care Clientul își exprimă intenția de a achiziționa anumite Produse și/sau Servicii și să facă plata acestora.

Zitamine – societatea Zitamine Nutrition S.R.L., având următoarele date de identificare: Cod Unic de Inregistrare 44904413, număr de înregistrare la Registrul Comerțului J40/15919/15.09.2021, sediul situat în str. Maior Gheorghe Șonțu, nr. 6, etaj 4, Sector 1, București, Romania.

Contract – o Comandă confirmată de către Zitamine, prin care Zitamine este de acord să vândă și să livreze Produsele și/sau Serviciile iar Clientul este de acord să le achiziționeze, să primească și să facă plata acestor Produse și Servicii.

Curier – orice persoană de drept public sau privat care prestează servicii de curierat rapid.

Newsletter – un mesaj comercial, de obicei la un grup de oameni, folosind adresa de e-mail/numărul de telefon. În sensul cel mai larg, fiecare e-mail/SMS/Whatsapp trimis unui utilizator/client/abonat poate fi considerat marketing pe e-mail/prin SMS/prin Whatsapp.

Dacă dorești să nu mai primești notificări comerciale prin email sau orice altă formă de comunicare (Whatsapp, sms etc.), ne poți scrie la hello@zitamine.ro. De asemenea, te poți dezabona de la emailurile Zitamine prin link-ul de unsubscribe aflat în orice email primit de la Zitamine.

Oferte personalizate – Metodă de marketing care are ca obiectiv creşterea fidelităţii clienţilor printr-o bună cunoaştere a fiecăruia dintre ei, permiţând astfel o personalizare a ofertei, ce se bazează pe identificarea şi personalizarea utilizatorilor/ clienților /abonaților şi pe existenţa unei oferte actualizate la zi prin informaţii provenind de la utilizator / client / abonat. În vederea transmiterii de oferte personalitate, Zitamine va putea utiliza aplicații si tool-uri de Web Tracking pentru a identifica preferințele dumneavoastră. În toate cazurile, Zitamine vă respectă dreptul la viaţa privată.

Algoritmul și recomandarea personalizată

Zitamine oferă vitamine, minerale și suplimente alimentare pentru uz zilnic și de asemenea oferă o recomandare personalizată pe baza informațiilor oferite de fiecare Utilizator. Utilizatorii/Clienții înțeleg și acceptă faptul că recomandarea Zitamine de pe site, email sau orice altă formă de comunicare este generată de un algoritm creat și dezvoltat de o echipă de specialiști în nutriție, că nu reprezintă în niciun fel o prescripție, diagnosticare, opinie sau asistență medicală ori sfat medical și nu este destinată diagnosticării, tratării, vindecării sau prevenției niciunei afecțiuni sau probleme de sănătate, iar decizia finală asupra achiziției, componenței și administrării pachetului de suplimente aparține exclusiv Clientului, care își asumă oricare și toate riscurile aferente.

Utilizatorii/Clienții înțeleg și acceptă faptul că transmiterea către Zitamine a analizelor de sânge prin introducere manuală, prin încărcare de documente pe site, prin email sau în orice alt mod, nu transformă serviciile Zitamine într-un act medical de orice fel și că serviciile Zitamine nu înlocuiesc un act medical. Utilizatorii/Clienții înțeleg și acceptă faptul că pentru interpretarea analizelor lor de sânge trebuie să consulte un medic specialist.

Site-ul zitamine.ro se adresează persoanelor peste 18 ani. În momentul utilizarii acestui site, orice Utilizator declară pe propria răspundere că are vârsta de cel puțin 18 ani împliniți.

Utilizatorii/Clienții înțeleg și acceptă faptul că discuțiile cu reprezentanții sau nutriționiștii Zitamine, telefonice sau în scris, nu reprezintă în niciun fel o prescripție, diagnosticare, opinie sau asistență medicală ori sfat medical și nu este destinată diagnosticării, tratării, vindecării sau prevenției niciunei afecțiuni sau probleme de sănătate, iar decizia finală asupra achiziției, componenței și administrării pachetului de suplimente aparține exclusiv Clientului, care își asumă oricare și toate riscurile aferente.

Scopul site-ului Zitamine.ro și a tuturor comunicărilor efectuate de Zitamine este pur informativ și nu înlocuiesc asistența medicală sau de specialitate. Utilizatorii/Clienții înțeleg și acceptă faptul că Zitamine nu-și asumă nicio responsabilitate pentru modul în care Utilizatorii/Clienții aleg să folosească informațiile și recomandările Zitamine. Utilizatorii/Clienții își asumă în mod integral și exclusiv responsabilitatea pentru sănătatea și îngrijirea lor și pentru orice decizii iau cu privire la propria persoană.


Nu folosi informațiile primite în orice fel de la Zitamine sau de la angajații/ colaboratorii/ specialiștii Zitamine pentru diagnostic sau tratament. Dacă vrei o opinie medicală, o prescripție, un tratament sau dacă suferi de orice afecțiune, îți recomandăm să consulți un medic. Dacă ai o urgență medicală, sună imediat la 112 sau la medicul tău.


Caracteristici ale vitaminelor, mineralelor și suplimentelor

Înainte de a plasa o comandă, Clientul/Utilizatorul poate citi pe site-ul zitamine.ro în secțiunea Produse caracteristicile fiecărui produs oferit de Zitamine în parte. Fotografiile și descrierea fiecărui produs sunt cât mai precise. Datorită constrângerilor tehnice este posibil ca uneori culoarea produsului din fotografie să nu corespunda în totalitate cu realitatea. 

Crearea unui cont și completarea chestionarului

Pentru a putea folosi serviciile Zitamine, Clientul/Utilizatorul completează în chestionarul Zitamine numele și adresa de email. Este necesar să completeze toată informația semnalată ca fiind obligatorie. Oferirea acestor informații către zitamine.ro facilitează deschiderea unui cont în numele utilizatorului ce va fi activat în urma confirmării e-mailului de creare a unui cont nou, pe care Clientul/Utilizatorul îl primește în momentul plasării unei prime comenzi. Plasarea unei comenzi se poate face și fără crearea unui cont de utilizator. Contul de Client ofera clienților posibilitatea de a gestiona datele personale și abonamentul. 

Chestionarul cuprinde întrebări despre consumul actual de vitamine și suplimente alimentare al utilizatorului, obiceiurile sale de consum, nevoile și obiectivele de sanatate, analizele sale de sânge, etc. După completarea chestionarului, Algoritmul Zitamine generează automat o recomandare personalizată, bazată pe raspunsurile Utilizatorului la chestionar și o pune la dispozitia Utilizatorului în mod gratuit.


Utilizatorii au opțiunea de a modifica recomandarea primită, de a adăuga sau elimina produse la alegere, înainte de a confirma și plasa o comandă pe site. Utilizatorii/Clienții își asumă întreaga răspundere pentru modul în care aleg să folosească recomandarea primită. După ce comanda este validată și platită, în condițiile prevăzute în secțiunea “Comanda” din Termeni și condiții, Comanda urmează a fi procesată în vederea livrării produselor către client. Clientul primește un email de confirmare a plasării comenzii.

Zitamine va face comunicări funcționale și comerciale către datele de contact furnizate de Client/Uitlizator, folosind diverse mijloace de comunicare, cum ar fi email, SMS, Whatsapp, telefon, poștă/curier, etc. Clientul/Utilizatorul se poate dezbona oricând de la comunicările comerciale printr-un mesaj la hello@zitamine.ro, la 0771 00 77 00 sau prin link-ul de unsubscribe aflat în orice email primit de la Zitamine.

Drepturile de proprietate intelectuală

Întreg conținutul site-ului zitamine.ro, incluzând, dar fară a se limita la: imagini, texte, elemente de grafică web, scripturi, software, drepturi de proiectare, drepturi de model, brevete, mărci înregistrate, este integral proprietatea Zitamine (sau, dupa caz, a furnizorilor săi) și este apărat de Legea privind drepturile de autor și drepturile conexe și de legile privind proprietatea intelectuală și industrială. Folosirea fără acordul Zitamine a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legislației în vigoare. Logo-urile zitamine.ro sunt mărci înregistrate ale Zitamine. Utilizarea pe zitamine.ro a oricărui nume de mărci înregistrate ale unor companii terțe are exclusiv scop informativ și nu constituie reclamă pentru companiile respective.

Pentru orice probleme legate de drepturile de autor, ne puteți contacta pe email la adresa: hello@zitamine.ro.

Exonerarea de răspundere

Zitamine nu își asumă responsabilitatea și nu poate fi învinuită pentru pagubele apărute prin folosirea continutului zitamine.ro. Zitamine nu poate garanta că site-ul, serverele pe care este găzduit, sau e-mailurile trimise de la zitamine.ro sunt fără viruși sau alte competente informatice cu caracter potențial dăunător, că nu conțin erori, omisiuni, defecțiuni, întârzieri sau întreruperi în operare sau transmitere, căderi de linie sau orice alți factori similari. Utilizatorul folosește site-ul pe riscul propriu, zitamine.ro fiind liber de orice răspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea site-ului sau ca urmare a utilizării informațiilor de pe site. Zitamine nu este răspunzătoare de erorile sau omisiunile care pot interveni în redactarea sau prezentarea materialelor de pe site.

Informațiile incluse pe zitamine.ro au caracter informativ (pozele produselor sunt cu titlu de prezentare) și sunt puse la dispoziție cu bună-credință, din surse pe care Zitamine le consideră de încredere. În cazul în care vreunul dintre articolele publicate sau orice altă informație intră sub incidența Legii privind dreptul de autor și drepturile conexe, Utilizatorul este rugat să aducă acest fapt la cunoștința Zitamine la adresa de e-mail hello@zitamine.ro, pentru a putea fi luate măsurile legale necesare.

Zitamine.ro își rezervă dreptul de a anula Comenzile pentru Produse și/sau Servicii care sunt afișate pe site ca urmare a unor erori tehnice, sau care, din cauza unor erori tehnice prezintă prețuri evident eronate/derizorii pentru Produse (prețuri pe care le poate aprecia ca fiind eronate/derizorii orice cumpărător cu un nivel mediu de pregătire).

Orice eventuale link-uri către alte site-uri sunt oferite numai în scopul unei accesibilități sporite a informațiilor, iar zitamine.ro nu își asumă nici o responsabilitate sau răspundere pentru conținutul acelor site-uri ori pentru produsele sau serviciile promovate sau comercializate prin acele site-uri.

Zitamine.ro își rezervă dreptul de a face modificări și actualizări ale acestor Termeni și condiții, precum și ale ofertei, fără o notificare prealabilă și fără precizarea motivelor; de asemenea, zitamine.ro. își rezervă dreptul de a corecta eventuale omisiuni sau erori în afișare care pot surveni în urma unor greșeli de dactilografiere, lipsă de acuratețe sau erori ale produselor software, fără a anunța în prealabil. Implicit, zitamine.ro nu își asumă răspunderea pentru eventualele erori de preț sau stoc.

Aceste erori nu obligă zitamine.ro la nicio acțiune. Prețurile și disponibilitatea produselor comercializate de catre zitamine.ro pot suferi modificări ulterioare, acest lucru fiind influențat de factori externi precum politica de prețuri a producătorilor sau disponibilitatea produselor în stocul acestora. Confirmarea comenzii și implicit a stocului și a prețului de vânzare, este efectuată doar după procesarea acesteia de către agenții zitamine.ro. Vă rugăm să citiți cu atenție Termenii și condițiile, de fiecare dată când folosiți acest site.

Utilizatorii/Clienții înțeleg și acceptă că site-ul zitamine.ro și orice informație furnizată în orice fel de sau în numele Zitamine sau al angajaților/colaboratorilor/specialiștilor Zitamine, le sunt oferite cu condiția ca și în considerarea faptului că Utilizatorii/Clienții își asumă în mod integral și exclusiv responsabilitatea pentru sănătatea și îngrijirea lor și pentru orice decizii iau cu privire la propria persoană. Produsele, Serviciile, informațiile, comunicările de orice fel Zitamine sau ale angajaților/ colaboratorilor/ specialiștilor Zitamine nu constituie un act medical, nu reprezintă în niciun fel o prescripție, diagnosticare, opinie sau asistență medicală ori sfat medical și nu este destinată diagnosticării, tratării, vindecării sau prevenției niciunei afecțiuni sau probleme de sănătate, iar decizia finală asupra achiziției, componenței și administrării pachetului de suplimente aparține exclusiv Clientului, care își asumă oricare și toate riscurile aferente. Consultă întotdeauna un medic specialist în toate aspectele ce țin de starea ta de sănătate.

Nu folosi informațiile primite în orice fel de la Zitamine sau de la angajații/ colaboratorii/ specialiștii Zitamine pentru diagnostic sau tratament. Dacă vrei o opinie medicală, o prescripție, un tratament sau dacă suferi de orice afecțiune, îți recomandăm să consulți un medic. Dacă ai o urgență medicală, sună imediat la 112 sau la medicul tău.

Citește cu atenție toate informațiile despre produsele cumpărate pe zitamine.ro, înainte de a le consuma – informațiile se află pe site, pe etichetă, pe ambalaj și pe documentele însoțitoare are produselor.   

Limitarea accesului la site

Utilizatorii site-ului zitamine.ro pot face comentarii și orice alte comunicări, pot să transmită sugestii, întrebări sau informații, dacă limbajul acestora este civilizat, iar conținutul comunicărilor nu este ilegal, obscen, amenințător, defăimător, nu tulbură în nici un fel viața privată a altor persoane, nu încalcă drepturile de proprietate intelectuală, nu conține viruși, nu servește unor campanii de promovare care nu au legatură cu zitamine.ro, nu sunt e-mailuri în masă sau orice altă formă de spam.

Persoanele care vor utiliza o adresă falsă de e-mail ori vor transmite mesaje electronice sau orice alte comunicări în numele unei alte persoane fizice sau juridice ori în numele oricărei alte entități vor fi raportate organelor abilitate. Zitamine.ro nu își asumă responsabilitatea și nici nu va putea fi obligată la nici un fel de despăgubiri pentru orice fel de daune produse de astfel de comunicări. În cazul trimiterii sau afișării unor materiale/documente care implică texte, replici, recenzii etc, formulate de Utilizatori, se consideră că respectivul Utilizator garantează originalitatea lor și acordă zitamine.ro și afiliaților/asociaților săi dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil și netransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, crea opere derivate, precum și dreptul de a distribui, de a prezenta aceste conținuturi oriunde în lume, prin orice mijloace. Utilizatorul garantează că are toate drepturile asupra conținutului pe care îl afișează sau îl transmite pe site, prin orice modalitate, astfel încât, prin folosirea acestui conținut, să nu cauzeze prejudicii niciunei terțe entități fizice sau juridice.

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Datele pe care le colectăm pot include următoarele:

 • Toate tipurile de informații directe sau indirecte (utilizate în legătură cu alte date) ce se referă la persoana fizică, cum ar fi: numele și prenumele, adresa de e-mail, adresa poștală, numărul de telefon mobil sau fix și alte date de contact similare necesare realizării contactului cu Utilizatorul/Clientul în vederea procesării comenzilor plasate sau pentru orice alte obiective planificate în relația cu Utilizatorul/Clientul.
 • Date despre sănătatea și istoricul medical al Utilizatorului/Clientului, inclusiv data nașterii și rezultatele la analizele medicale, pentru a putea personaliza serviciul și notificările trimise către Utilizator/Client.
 • Date de logare pentru accesarea contului shop online, istoricul tranzacțiilor, datele de card (criptate) pentru procesarea automată a plăților pentru abonamentului la serviciile noastre.
 • Date despre dispozitivul folosit, locația geografică și modul în care Utilizatorul/Clientul interacționează cu site-ul și serviciile noastre.
 • Alte date necesare analizei comportamentului vizitatorilor, gestionarea comenzilor, comunicarea cu utilizatorii/clienții, prin platforme precum Google Analytics, Mixpanel, Fullstory, Segment, Sendinblue, Klavyio, Mailchimp, Hubspot, Wordpress.

Atunci când un Utilizator își creează un cont pe zitamine.ro, va primi comunicări comerciale din partea zitamine.ro doar în măsura în care și-a manifestat consimțământul în mod expres, selectând opțiunea corespunzătoare.

În cazul în care un Utilizator al site-ului zitamine.ro decide să utilizeze serviciul de consultanță, fie prin intermediul serviciului de chat disponibil pe site, fie prin utilizarea serviciului de call center (prin apelarea numărului de telefon dedicat acestei linii), aducem la cunoștință Utilizatorului faptul că vom prelucra date cu caracter personal, după cum urmează:

 • în cazul utilizării serviciului de call-center este posibil să înregistrăm și să stocăm informații cu privire la: numărul de telefon al Utilizatorului, numele complet, data și ora apelului precum și conținutul convorbirii ;
 • în cazul utilizării serviciului de chat, vom stoca informațiile pe care Utilizatorul le furnizează în cadrul conversației cu consultantul nostru, care pot include: adresa de email, date generale referitoare la starea de sănătate, data conversației și orice alte informații pe care Utilizatorii le furnizează în cadrul conversației.

Datele colectate cu privire la newslettere și alerte sunt confidențiale. Zitamine.ro va putea, în funcție de preferințele exprimate ale Utilizatorilor, selecta destinatarii cărora le va trimite newslettere și alerte.

Conform Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor), zitamine.ro are obligatia de a prelucra in conditii de siguranță și numai pentru scopurile specificate datele personale furnizate de Utilizatori. Textul integral al Regulamentului este disponibil aici: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/HTML/?uri=CELEX:32016R0679&from=RO

Scopul colectarii datelor cu caracter personal poate fi: 

 • orice comunicare legată de informarea persoanei fizice privind validarea, expedierea și facturarea comenzilor, rezolvarea anulărilor sau a problemelor de orice natură referitoare la o comandă, la bunurile achiziționate de pe site-ul nostru;
 • orice comunicare legată de informarea persoanei fizice privind expedierea poștală/curierat de mostre, materiale informative, materiale promoționale;
 • personalizarea produselor și serviciilor oferite;
 • orice comunicare către persoanele fizice din baza noastră de date legată de trimiterea de newslettere informative și/sau alerte periodice, campanii, promoții, informări, noutăți privind produsele, formulare de feedback, sau alte acțiuni sau activități ale companiei, transmise prin folosirea diferitelor canale de comunicare (e-mail, SMS, Whatsapp) ;
 • gestiunea economico-financiară, statistică, precum și alte scopuri pentru care a fost obținut consimțământul utilizatorilor;
 • respectarea obligațiilor legale.

De asemenea, acolo unde este cazul sau situația o impune pentru realizarea scopului definit mai sus (cu titlu de exemplu: expedierea unei comenzi, procesarea unei comenzi cu plată cu cardul, expedierea de colete cu mostre, materiale informative/ promoționale), vom putea furniza datele cu caracter personal altor companii partenere, dar numai în temeiul unui angajament de confidențialitate din partea acestora, prin care garantează că aceste date sunt păstrate în siguranță și că furnizarea acestor informații personale se face conform legislației în vigoare, după cum urmează: furnizorilor de servicii de curierat, furnizorilor de servicii de plată/bancare, furnizori de servicii in IT, sau alte servicii similare. Dacă nu sunteți de acord cu divulgarea datelor personale acestor companii, vă rugăm să ne contactați.

Informațiile cu caracter personal pot fi furnizate și către Parchetul General, Poliție, instanțe judecătorești și altor organe abilitate ale statului, în baza și în limitele prevederilor legale și ca urmare a unor cereri expres formulate.

În ceea ce privește serviciul de consiliere prin mijloace electronice, scopul prelucrării datelor cu caracter personal, astfel cum au fost acestea identificate este acela de a furniza serviciul solicitat de către client, de a asigura îmbunătățirea serviciilor oferite clienților precum și apărarea sau exercitarea unui drept în instanță. Temeiul prelucrării acestor categorii de date este reprezentat de interesul legitim al Zitamine cu privire la îmbunătățirea serviciilor oferite clienților sai.

Completarea de către Utilizatori a formularelor pe site și/sau transmiterea, în orice formă, a acordului utilizatorilor echivalează cu acceptarea necondiționată ca aceste informații să fie incluse în baza de date a zitamine.ro și cu utilizarea și prelucrarea de către zitamine.ro, afiliații și colaboratorii acestora, pentru desfășurarea activităților enumerate mai sus, inclusiv, dar nelimitându-se la: furnizori de servicii de curierat (Packeta, FAN Courier, Cargus, Sameday), logistică, servicii de plată / bancare (Stripe), marketing, comunicări comerciale și email marketing. Zitamine Nutrition S.R.L. prelucrează datele cu caracter personal, acestea putând fi transferate în străinătate (în funcție de localizarea partenerilor zitamine.ro).

Clienților le sunt garantate drepturile prevăzute de Regulamentul GDPR- (UE) 2016/679, respectiv dreptul de acces, de opoziție și de intervenție asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Clienții au dreptul de a se opune/restricționa cu privire la prelucrarea datelor personale și de a solicita ștergerea datelor sau portarea acestora. De asemenea, clienților le este recunoscut dreptul de a se adresa justitiei ori de a depune o plangere în față unei autorități de supraveghere.

Clientul poate solicita oricare dintre drepturile enumerate anterior în baza unei cereri scrise, semnate și datate, la adresa: hello@zitamine.ro.

Refuzul furnizării acestor date determină imposibilitatea onorării Comenzilor.

În cazul în care Clientul își modifica, prin utilizarea formularelor de pe site, datele personale livrate deja catre zitamine.ro si există Comenzi în derulare, Comenzile își păstrează datele de la momentul plasării acestora iar livrarea produselor se va face luandu-se în considerare datele anterior furnizate.

Zitamine.ro nu solicita Utilizatorilor săi prin niciun mijloc de comunicare (telefon/e-mail) informații confidențiale, date despre conturi bancare, parole personale. În cazul în care Utilizatorul le divulga unor terți, acesta poartă întreaga responsabilitate pentru acțiunile sale. Astfel, în cazuri de divulgare a unor asemenea date, zitamine.ro nu poate fi ținut răspunzător pentru niciun fel de prejudiciu.

Înregistrarea ca Utilizator

Pentru crearea unui cont pe site-ul zitamine.ro, Utilizatorul este obligat să folosească o adresă de e-mail validă. Zitamine.ro poate refuza cererea de înregistrare în situațiile în care constată că s-au utilizat informații neconforme cu realitatea.  

Prețul

Toate prețurile sunt exprimate în Lei, includ TVA și sunt finale. Prețurile sunt cele de la data comandarii produselor, indiferent de eventualele modificări ulterioare ale prețurilor. Prețul final plătit de Client este format din prețul produsului + cheltuielile de expediție. În cazul în care prețul produselor depășește 100 de lei, cheltuielile de expediție sunt suportate de Zitamine. Prețurile de livrare sunt detaliate pe site.

Comanda

Pentru a activa serviciul, Utilizatorul trebuie să seteze detaliile preferate de Comandă (unde să fie livrata, modalitatea de expediere și modalitatea de plată) în contul de Utilizator, iar aceste setări vor fi reținute și folosite pentru fiecare Comandă. Aceste setări pot fi modificate oricând, ele devenind operabile începând cu următoarea comandă plasată. Prin finalizarea Comenzii Clientul garantează ca toate datele furnizate sunt reale și corecte, în caz contrar putând suporta consecințele acestor erori (comanda întârziată, transmisă greșit).

Zitamine.ro nu poate fi tras la răspundere pentru informații introduse eronat, din care pot decurge întârzieri de livrare. În acest context, toate taxele de transport efectuat în vederea reexpedierii Comenzii vor cădea în sarcina Clientului.

Prin finalizarea Comenzii, Clientul se declara de acord ca un reprezentant Zitamine să îl poată contacta, prin orice mijloc disponibil, convenit de catre Părți (e-mail/telefon) pentru confirmarea personală a Comenzii.

Conform Legii nr. 365/2002 privind comerțul electronic, articolul 9, contractul Clientului referitor la achiziționarea Produselor menționate în Comandă nu este încheiat complet până când zitamine.ro nu trimite un e-mail/notificare în cont care Clientul este anunțat că Produsele au fost expediate.

Zitamine.ro poate refuza o Comanda în urma unei notificări prealabile adresate Clientului, fără a exista obligații între părți și fără ca o parte să poată pretinde daune, pentru urmatoarele situatii:

 • eșuarea / invalidarea tranzacției online;
 • neacceptarea de către banca emitentă a cardului Clientului / a tranzacției;
 • date incomplete sau incorecte ale Clientului;
 • activitatea Clientului poate produce daune site-ului zitamine.ro /partenerilor;
 • livrări consecutiv eșuate;
 • alte motive obiective (spre exemplu, dar fără a se limita la: cazul în care Clientul nu garanteaza ca modul de plată este valid și că nu este obținut printr-o metodă frauduloasă, există suspiciuni cu privire la modalitatea de plată).

Chiar dacă a luat toate măsurile pentru ca informația prezentată pe acest site să fie exactă și corectă, zitamine.ro nu poate fi răspunzătoare de inexactități care pot apărea în completarea de către Client a formularelor de pe site pentru finalizarea Comenzii. Utilizatorii sunt responsabili pentru evaluarea exactității, completitudinii și utilității informațiilor furnizate în cadrul formularelor disponibile pe acest site

Facturare – plăți

Prețul și modalitatea de plată sunt specificate în Comandă. Zitamine va emite către Client o factură pentru Produsele și Serviciile livrate, obligația Clientului fiind sa furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform cu legislația în vigoare. 

Abonament. Politica de anulare a abonamentului

Zitamine oferă un serviciu de abonament recurent automat. Ca parte a serviciului nostru de abonament, la aproximativ fiecare patru săptămâni veți primi un pachet de la Zitamine care include comanda dvs. de vitamine și suplimente (cantitatea de suplimente alimentare recomandată pentru o perioadă de o lună de zile, ambalate în pliculețe  individuale, personalizate care conțin doza zilnică). Puteți găsi detalii specifice privind comanda dumneavoastră și serviciul Zitamine accesând  detaliile Contului dumneavoastră de pe site.

Când vă înregistrați, cunoașteți și sunteți de acord că (a) o persoană (sau procesatorul nostru de plăți) este automat autorizată să vă taxeze la aproximativ fiecare patru săptămâni pentru abonamentul dvs. și alte taxe care țin de abonamentul dvs. și (b) abonamentul dvs. este continuu până când îl anulați sau îl suspendăm. Cunoașteți și sunteți de acord cu faptul că zitamine nu va cere nicio autorizare suplimentară de la dvs. pentru astfel de plăți automate, recuperante.

Politica de anulare

Abonamentul se va reînnoi automat până când îl veți anula. Puteți anula în orice moment din contul dvs pe zitamine.ro, la numărul 0771007700 sau la adresa de email hello@zitamine.ro, dar dacă anulați după ce următoarea livrare a fost pregătită sau expediată, veți fi responsabil pentru plata contravalorii comenzii.

În cazul în care vă anulați abonamentul, vă rugăm să rețineți că este posibil să vă trimitem în continuare comunicări promoționale despre Zitamine, cu excepția cazului în care renunțați la primirea acestor comunicări urmând instrucțiunile de dezabonare furnizate în acestea sau în prezenții Termeni și Condiții.

Modalități de plată

Online cu card bancar prin Stripe (Visa/Maestro/Mastercard).  Este necesar să completați un formular cu informațiile despre cardul dumneavoastra în pagina securizată a procesatorului de plăți. Pentru plățile prin card bancar nu este perceput nici un comision.

Termen de valabilitate

Termenul de valabilitate este în conformitate cu datele menționate pe etichetele Produselor, cu strictă respectare a condițiilor de depozitare/manipulare.

Returul în caz de vicii ascunse se acorda în următoarele situații:

 • În situația în care un produs aflat în perioada de valabilitate prezinta neconformitati ce fac nesigură sau imposibilă administrarea/utilizarea sa, acesta va fi inlocuit;
 • Dacă defectul prezentat nu poate fi înlăturat datorită naturii disproportionate a acestuia, și inlocuirea produsului nu este posibila, Clientul va avea posibilitatea de a primi suma de bani într-un cont bancar în RON;
 • În cazul altor defecte ce nu pot fi înlăturate, și care necesita inlocuirea produsului.

În funcție de natura situației, dovada achizitiei produsului este suficienta si necesara.  Exclusiv, în cazul retururilor aferente produselor neconforme, conform prezentului articol, costurile de transport sunt în sarcina Zitamine. Pentru a beneficia de acestea, Clientul are următoarele obligații:

 • produsul să fi fost cumpărat de la zitamine.ro și folosit numai în scopul pentru care a fost conceput;
 • să respecte instrucțiunile de folosire/depozitare/manipulare și să utilizeze produsul conform instrucțiunilor impuse de producător;
 • să păstreze documentul fiscal cu care a cumparat produsul;
 • să pastreze ambalajul original și toate accesoriile care au venit în acesta, și să le livreze împreuna cu produsul.

 

Cauze de neacceptare a returului:

 • deteriorări ale ambalajului; expunere excesivă la radiații solare, caldră sau umiditate; lipsa sau modificarea informațiilor referitoare la lotul și termenul de valabilitate aferente produsului;
 • deteriorarile produse ca urmare a nerespectării instrucțiunilor de folosire / depozitare / manipulare.

Toate celelalte prevederi cuprinse în legislația în vigoare, referitoare la acoperirea de catre zitamine.ro a viciilor ascunse ale produselor vandute, sunt valabile. Drepturile Clientilor sunt cele prevăzute în legislația în domeniu, acestea neextinzându-se asupra eventualelor daune cauzate de folosirea produsului.

Returnare produs – condiții generale

Produsele comercializate de Zitamine sunt personalizate, prin urmare conform legii, nu beneficiază de dreptul de retur.

Totuși, Zitamine poate să accepte returnarea produselor în termen de maxim 14 zile de la livrare, dacă aceasta este justificată de motive temeinice, apreciere care aparține Zitamine în mod exclusiv și discreționar.

Cheltuielile de returnare a produsului vor fi suportate integral de catre Client, excepție făcând retururile ocazionate de neconformități/vicii ascunse ale produsului specificate la punctul 13. Produsele se pot returna prin orice companie de curierat care asigură livrarea coletului de retur la depozitul Zitamine. Adresa la care se trimit coletele de retur este: str. Argentina, nr. 5, etaj 3, Sector 1, București, Romania. 

Modalități de returnare produs

Clientul se obligă să notifice zitamine.ro de intentia sa de a returna produsele achiziționate prin e-mail la adresa: hello@zitamine.ro sau prin telefon la 0771007700. În caz contrar, zitamine.ro poate refuza coletul.

Către: Zitamine Nutrition SRL, str. Argentina, nr. 5, etaj 3, Sector 1, București, Romania, Telefon: 0771007700, Email: hello@zitamine.ro

Pentru notificarea prin e-mail, Clientul va completa și trimite către Zitamine o declaraţie în care îşi exprimă decizia de retragere din contract.

Condiții detaliate de returnare produs

În orice situație de returnare a produselor, acestea trebuie sa fie în aceeași stare în care au fost recepționate de Client: în ambalajul original, cu pliculețele și etichetele intacte și împreuna cu toate documentele care le-au însoțit (factură, bon fiscal etc.). Produsele returnate trebuie să fie în aceeași condiție ca la primire cu excepția viciilor ascunse și exceptand defectele deja semnalate de Client în corespondență cu zitamine.ro.

Conform art. 16 lit. d) si e) din O.U.G. nr. 34/2014 Zitamine își rezerva dreptul de a nu accepta returnarea produselor care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de consumator (Produsul poate fi returnat numai dacă este în condiții perfecte, inclusiv ambalajul, adică să nu prezinte sub nici o formă semne de uzură sau consum).

Condiții detaliate pentru returnarea banilor

Pentru retururi integrale de comenzi, Clientul primește banii aferenți produselor returnate și costul transportului achitat inițial (dacă este cazul). Banii sunt virati în interval de 30 de zile calendaristice de la data la care zitamine.ro acceptă returul.

Livrarea

Pentru produsele aflate în stoc, livrarea se va face prin Curier (FAN Courier sau Sameday) si se aloca automat pe comanda, fără posibilitatea alegerii opțiunii de livrare printr-o firmă de curierat anume.

De regula, livrarea în Bucuresti și în țară se face în termen de 24-48 de ore. IÎ cazuri excepționale (perioade de sărbători și condiții meteo nefavorabile) timpul de livrare se poate mari, acest lucru fiind anunțat pe site-ul zitamine.ro.

Atentie! Din cauza timpului foarte scurt de procesare a Comenzilor, este imposibilă operarea de modificări asupra Comenzilor deja confirmate.

În cazul în care produsele sunt indisponibile (inclusiv în cazul în care prețul sau unele caracteristici ale produselor au suferit modificări ulterioare confirmarii Comenzii), Zitamine va informa Clientul despre indisponibilitate, iar sumele pe care acesta le-a achitat online vor fi rambursate în termen de 30 de zile. Clientul poate, la libera sa alegere, sa confirme modificările intervenite cu privire la prețul sau caracteristicile produselor, modificând astfel Comanda initială, iar Zitamine va livra produsele conform Comenzii astfel modificate.

Livrarea

Pentru produsele aflate în stoc, livrarea se va face prin Curier (Packeta, FAN Courier, Cargus sau Sameday) si se aloca automat pe comanda, fără posibilitatea alegerii opțiunii de livrare printr-o firmă de curierat anume.

De regula, livrarea în Bucuresti și în țară se face în termen de 24-48 de ore. În cazuri excepționale (perioade de sărbători, perioade aglomerate și condiții meteo nefavorabile, etc.) timpul de livrare se poate mari, acest lucru fiind anunțat pe site-ul zitamine.ro sau prin email/telefon.

Atentie! Din cauza timpului foarte scurt de procesare a Comenzilor, este imposibilă operarea de modificări asupra Comenzilor deja confirmate.

În cazul în care produsele sunt indisponibile (inclusiv în cazul în care prețul sau unele caracteristici ale produselor au suferit modificări ulterioare confirmarii Comenzii), Zitamine va informa Clientul despre indisponibilitate, iar sumele pe care acesta le-a achitat online vor fi rambursate în termen de 30 de zile. Clientul poate, la libera sa alegere, sa confirme modificările intervenite cu privire la prețul sau caracteristicile produselor, modificând astfel Comanda initială, iar Zitamine va livra produsele conform Comenzii astfel modificate.

Condiții de livrare

La solicitarea zitamine.ro sau a Curierului, Clientul va face dovada identității sale, dacă e necesar, prin unul sau mai multe acte emise de autorități oficiale și va comunica numărul de Comanda atribuit de către Zitamine.

În cazul în care Clientul se afla în imposibilitatea recepționării Comenzii în mod personal, Comanda va fi lăsată la adresa precizată doar unei persoane cu vârstă mai mare de 18 ani și doar în cazul comunicării către Curier, a numărului Comenzii.

Nicio cerere de livrare a unei Comenzi nu va putea fi onorată în cazul în care Clientul nu îndeplinește condițiile de mai sus.

În cazul livrării Comenzii (inclusiv la locul de munca al Clientului), și în situația în care Curierul nu poate avea acces in locatia respectiva, Clientul trebuie să se asigure că poate recepționa această Comandă.

Condițiile de livrare se completează cu Termenii și Condițiile companiei de curierat agreate, acestea fiind disponibile pe site-urile partenerilor (Packeta, Cargus, FAN Courier sau Sameday).

Livrarea se considera a fi îndeplinită de către zitamine.ro, la momentul predării produselor Comandate către Client.


Recepția produselor

Clientul se obligă să semneze bonul de livrare (AWB) prezentat de către Curier la livrarea produselor comandate. De asemenea, Clientul va verifica dacă produsele sunt deteriorate sau dacă există lipsuri. Prin semnarea bonului de livrare Clientul recunoaște primirea în bune condiții și în totalitate a produselor Comandate.

Modalitățile de adresare a reclamației

Reclamația reprezintă posibilitatea oferită Clientului ca, în conformitate cu normele legale existente, să înainteze o solicitare de rezolvare a unor situații considerate de către acesta drept abateri de la condițiile legale sau contractuale de furnizare a produselor și serviciilor, la care se așteaptă un răspuns sau o rezolvare.

Clienții care beneficiază de serviciile Zitamine pot adresa reclamațiile în limba romana sau engleză prin poșta, către Zitamine Nutrition S.R.L., str. Argentina, nr. 5, etaj 3, Sector 1, București., Romania sau pe adresa de e-mail hello@zitamine.ro.

Reclamațiile vor fi recepționate și procesate de Luni până Vineri, în intervalul orar 09:00-17:00.

Reclamația poate fi adresată exclusiv în forma scrisă.

Sesizarea trebuie adresată/înaintată de către Client în termen de cel mult 30 de zile calendaristice de la data achiziției produsului reclamat/contestat. Ea va fi soluționată în cel mult 30 de zile de la data primirii sesizării. În situația în care reclamația nu a fost solutionată în acest termen, Zitamine va trimite o informare scrisă cu privire la motivele pentru care aceasta nu a fost soluționata, în termen de cel mult 5 zile de la data expirării termenului de soluționare.

Sesizarea va conține cel puțin următoarele elemente:

- numele complet al persoanei care adresează reclamația (denumirea, în cazul persoanei juridice)

- calitatea acestuia (numai dacă persoana care semnează plângerea este împuternicit al unei alte persoane, ori reprezentant al unei societăți comerciale)

- datele de identificare (domiciliu, în cazul persoanei fizice/sediul social, Cod Unic de Înregistrare, număr de ordine la Oficiul Registrului Comerțului, în cazul persoanei juridice).

- descrierea completă a defectului/defectelor reclamate, precum și numărul facturii și data achiziționării produselor/serviciilor

- adresa corectă și completă la care răspunsul Zitamine va fi expediat

- data întocmirii reclamației

- semnătura persoanei care formulează reclamația

Zitamine se poate afla în situația imposibilității soluționării reclamației, dacă oricare din elementele de mai sus lipsesc.

Orice reclamație/sesizare expediată în termen și care va cuprinde toate elementele enumerate anterior va fi soluționată în termen de 30 de zile de la data primirii acesteia. Zitamine nu poate garanta soluționarea favorabilă a reclamației/sesizării. În situația în care clientul nu va considera soluția oferită de către Zitamine drept potrivită, acesta se va putea adresa Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, iar în situația în care nici măsurile dispuse astfel nu sunt satisfăcătoare, instanței judecătorești competente. 

Forța majoră

Niciuna dintre părțile contractuale nu poate fi trasă la răspundere pentru neexecutarea (totală/parțială) sau executarea cu întârziere a obligațiilor sale, dacă acestea au fost cauzate de forța majoră. Părțile își vor aduce la cunoștință de îndată cazul de forță majoră și vor lua toate măsurile necesare în vederea limitării consecințelor evenimentului. Dacă în termen de 15 zile evenimentul de forță majoră nu încetează, părțile au dreptul de a denunța unilateral contractul fără a putea pretinde plata de daune-interese.

Forța majoră va fi probată conform legii.

Soluționarea conflictelor. Legea aplicabilă

Contractul va fi guvernat și interpretat în conformitate cu legea română. Orice conflict apărut între zitamine.ro si Client va fi rezolvat pe cale amiabilă. În cazul în care acest lucru nu este posibil, prima cale de soluționare este medierea, în condițiile legii, iar dacă aceasta eșuează se va apela la instanțele judecătorești competente. 

Frauda

Crearea de conturi multiple folosind adrese generate automat și care expiră după o perioadă predefinită, pentru a putea beneficia de promoții sau oferte, sau orice tip de comportament de natură a afecta bunul mers al promoțiilor/ofertelor/concursurilor, sunt interzise și vor fi considerate drept tentative de fraudă. Proprietarul site-ului zitamine.ro își rezervă dreptul de a suspenda conturile astfel create și de a retrage beneficiile aferente promoțiilor/ofertelor/concursurilor în curs, de a anula contul fără preaviz, înștiințare, alte formalități sau despăgubiri. Orice tentativă de fraudă sau orice fraudă (cum ar fi, dar fără a se limita la: accesarea datelor utilizatorilor/clienților zitamine.ro, alterarea conținutului site-ului, încercarea de afectare a performanțelor serverelor zitamine.ro, deturnarea conținutului livrărilor către terți) vor fi pedepsite conform legii penale.

Politica de confidențialitate 

Depunem toate eforturile pentru a te asigura că protejam și respectam confidențialitatea datelor tale cu caracter personal prin implementarea măsurilor necesare prevăzute de normele și reglementările în vigoare privind protecția datelor, inclusiv Regulamentul general (UE) 2016/679 privind protecția datelor (“ RGPD”).

Aceast capitol are rolul de a te informa asupra datelor cu caracter personal pe care le colectăm de la tine sau pe care tu ni le comunici prin intermediul prezentului site web, precum și a modului în care vom prelucra aceste date.

Potrivit normelor și reglementărilor în vigoare privind protecția datelor (“ RGPD”) - datele cu caracter personal sunt definite că orice informație privind o persoană fizică identificată sau identificabilă. În principiu reprezintă date personale, pe care și Zitamine Nutrition SRL le are în vedere: numele și prenumele persoanei fizice, domiciliul, adresa de email, număr de telefon, coduri client/atribut al contului înregistrat, codul de identificare de tip AWB pentru livrarea produsului comandat etc.

Datele tale personale pe care le colectează și le prelucrează compania Zitamine Nutrition SRL sunt datele furnizate de tine la completarea chestionarului și/sau la crearea unui cont și/sau la plasarea unei comenzi și/sau la contactarea în orice fel a Zitamine, cum ar fi: numele și prenumele persoanei, domiciliu (adresa poștală pentru livrare), adresa de email, număr de telefon, coduri de identificare client/identificator online, date de facturare (în cazul finalizării unei comenzi), voce, informații bancare (în cazul efectuării unui retur/ramburs de plata), cont social media, date despre tine, obiceiurile tale și eventuale afecțiuni, rezultatele analizelor de sânge pe care le trimiți către Zitamine, etc.

Nu dorim să colectam sau să prelucram date ale minorilor care nu au împlinit vârstă de 18 ani.

Așadar, potrivit “RGPD”, este operator de date cu caracter personal („Operator”) Compania Zitamine Nutrition SRL, societate romana cu personalitate juridica, cu sediul în București, str. Maior Gh. Sontu, nr. 6, etaj 4, sector 1, având nr. de ordine în Registrul Comerțului J40/15919/2021 și CUI: 44904413, având obligația conform normelor naționale și a Regulamentului UE 679/2016 (RGPD) de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele tale cu caracter personal. Aceste date au fost colectate/procesate/etc. în relația comerciala desfășurată în trecut și/sau în curs de desfășurare și pentru care v-ați exprimat în mod valabil consimțământul potrivit legislației în vigoare la momentul preluării și colectării datelor personale!

Compania aduce la cunoștință că enumerarea tipurilor de date este pur exemplificativă și că în raport de serviciul angajat de client, subscrisa colectează numai acele date personale minime necesare îndeplinirii scopurilor/activităților realizate de Zitamine Nutrition SRL. 

În procesul de operare a prezentului site web, Compania Zitamine Nutrition SRL colectează anumite informații (“date cu caracter personal”) referitoare la persoane fizice identificate sau care pot identifica persoane fizice, date furnizate de utilizatorii prezentului site web, prin exprimarea voluntara a consimțământului, în mod direct (ex. nume, prenume, adresa poștală, adresa de e-mail, număr de telefon) sau indirect (ex. adresa IP, utilizarea UUIDS (unique identifiers provided by social logins).

Scopurile prelucrării datelor cu caracter personal furnizate de către un “Utilizator” sau un “Client Zitamine”, avute în vedere și urmărite de către compania Zitamine Nutrition SRL sunt următoarele:

 • furnizarea serviciilor Zitamine, inclusiv recomandările personalizate;
 • procesarea comenzilor și retururilor;
 • păstrarea relației cu partenerii contractuali în scopuri contabile;
 • soluționarea cererilor privind îndeplinirea unei comenzi
 • comunicări de marketing;
 • administrarea contului în cadrul platformei Zitamine;
 • scopuri statistice
 • feedback-ul furnizat serviciilor oferite de către Zitamine.


Compania Zitamine Nutrition SRL colectează, prelucrează și administrează datele tale personale în conformitate cu normele și reglementările “RGPD” pentru următoarele perioade de timp: (i) în conformitate cu prevederile codului civil privind instituția juridica a prescripției, precum și a condițiilor contractuale asumate prin acceptarea termenilor și condițiilor, datele personale colectate sunt arhivate/păstrate de Companie pe o perioada de 7 ani de la încetarea contractului (pentru situația livrărilor și neintervenirii solicitărilor de retur); (ii) datele personale colectate sunt arhivate/păstrate de Companie pe o perioada de 7 ani.

De asemenea este bine să știți că putem prelucra date cu caracter personal pentru a vă informa în legătură cu produse și servicii, oferte promoționale sau pentru abonarea la newsletter. Că regulă generală, aceste date cu caracter personal vor fi prelucrate în scopuri directe de marketing numai cu consimțământul tău. În aceste condiții este important să știi că vom utiliza consimțământul tău exprimat în scop de marketing până la retragerea acestuia, existând posibilitatea de retragere a acestui tip de consimțământ oricând.

Uitlizatorul/Clientul Zitamine, prin transmiterea datelor cu caracter personal, declară și acceptă necondiționat că datele sale personale să facă parte, să fie arhivate în baza de date a proprietarului, exprimandu-și astfel un acord expres și neechivoc că datele sale personale să fie stocate, utilizate și prelucrate conform scopurilor precizate mai sus.

Compania Zitamine vă informează că prelucrarea reprezintă: orice operațiune/set de operațiuni asupra acestor date (cu sau fară utilizarea de mijloace automatizate), respectiv colectarea, înregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea, modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, diseminarea, punerea la dispoziție, alinierea, combinarea, restrictionarea, ștergerea, distrugerea etc. (aceste operațiuni sunt indicate cu titlu exemplificativ în Regulament, noțiunea de prelucrarea reprezentând orice fel de operațiune în legătură cu datele personale).

La nivel teritorial dispozițiile regulamentului se aplica prelucrărilor efectuate de un operator sau împuternicit cu sediul în U.E., prelucrărilor de date personale ale unor persoane aflate în UE, efectuate de un operator sau împuternicit care nu e stabilit în UE, daca: se oferă bunuri sau servicii către persoane aflate în UE sau se monitorizează comportamentul persoanelor din UE.

Compania Zitamine este operator de date cu caracter personal potrivit normelor și reglementărilor în vigoare, inclusiv RGPD.

Compania vă aduce la cunoștință că în raport cu activitatea/serviciul ales de utilizator/ client, respectiv a scopului colectării datelor cu caracter personal, Zitamine Nutrition SRL poate transmite datele dvs. companiilor din grup, terților sau autorităților, pentru îndeplinirea scopurilor pe baza temeiurilor activităților de procesare. Potrivit Regulamentului “RGPD”, vă informam că putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ce vă privesc, următoarelor categorii de destinatari:

 • societăților din grup pentru gestiunea comenzilor;
 • partenerilor comerciali pentru furnizarea produselor/serviciilor comandate
 • furnizorilor de servicii de curierat;
 • furnizorilor de servicii de plata/bancare;
 • furnizorilor de servicii de contabilitate, pentru tinerea evidentei contabile prin împuternicit extern;
 • furnizorilor de servicii de marketing și comunicare;
 • altor societăți cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piață a bunurilor și serviciilor noastre;
 • autorităților publice.

Vă asiguram că vom depune toate diligentele ca împuternicitul și/sau terță parte contractantă oferă garanții suficiente pentru a pune în aplicare masuri tehnice și organizatorice adecvate, astfel încât procedurile să îndeplinească cerințele normelor și reglementarilor legale, inclusiv RGDP și să asigure protecția drepturilor persoanei vizate (persoana fizica client/membru Zitamine).

Temeiul pentru care prelucrăm aceste date personale și administrăm aceste date colectate poate fi în raport de scopul prelucrării datelor consimțământul tău, acordat cu prilejul completării chestionarului și/sau creării contului online și al validării acestuia, prin solicitarea de a fi devenit utilizator/client/membru în comunitatea Zitamine. Totodată, temeiul este și unul legal și/sau contractual, având la baza contractul/raportul comercial ce a luat naștere între tine, utilizator/client și compania Zitamine, prin utilizarea site-ului, completarea chestionarului, plasarea comenzii și efectuarea plaților produselor comandate, prin efectuarea de retururi ale produselor neconforme și/sau refuzate etc., dar și un temei legitim necesar și indispensabil desfășurării activităților comerciale și economice ale companiei Zitamine prevăzut asemenea de Regulament. Vom prelucra datele tale  personale pentru a îmbunătăți și a lua masuri de protecție, ori de cate ori se impune, pentru protecția privind utilizarea site-ului web și a utilizatorilor platforme Zitamine față de atacuri cibernetice, măsuri de prevenire și detectare a tentativelor de frauda, inclusiv transmiterea unor informații către autoritățile publice competente, masuri de gestionare a diverselor altor riscuri.

De asemenea ținem să fiți informați în mod complet și înțelegem a vă prezenta Principiile stabilite de Regulamentul UE 679/2016 și Drepturile Utilizatorului privind datele cu caracter personal.

Regulamentul european în domeniul protecției datelor cu caracter personal reglementează un număr de 6 principii a fi respectate de operator (compania Zitamine atunci când procesează date personale:

 1. Principiul legalității, echitații (corectitudine) și transparentei. Conform acestui principiu, compania trebuie să se asigure (1) că prelucrarea de date trebuie să fie realizata doar respectând dispozițiile legale, orice alta procesare vă fi considerata a fi ilicita, (2) că prelucrează datele doar în modalitățile pe care persoana în cauza le-ar așteptă în mod rezonabil și (3) că procesarea trebuie să fie transparenta, adică operatorul să transmită subiecților clar și deschis cum intenționează să folosească datele personale.
 2. Principiul limitării scopului pentru care sunt colectate datele. Compania noastră respecta acest principiu obligandu-se să colecteze/proceseze datele personale doar pentru scopul determinat și transmis persoanei.
 3. Principiul reducerii la minim a datelor prelucrate. Compania noastră respecta acest principiu colectând/procesând numai acele date minim necesare pentru realizarea operațiunilor, adoptând norme prin care să se asigure că nu vă colecta date inutile în raport de operațiunea comerciala.
 4. Principiul exactității, date actuale. Compania noastră vă colecta/procesa de la clienții sai doar date exacte și actuale.
 5. Principiul păstrării datelor pe o perioada necesara îndeplinirii scopurilor pentru care sunt prelucrate. Compania noastră respecta principiul reglementat de regulamentul european, arhivand/păstrând datele dvs. doar pentru perioada de timp necesara îndeplinirii scopurilor.
 6. Principiul integrității și confidentialitatii. Compania noastră a implementat toate masurile de securitate și a dispus la nivelul propriilor departamente norme care au menirea de a asigura securitatea împotrivă procesărilor neautorizate și ilicite și împotrivă pierderilor de date accidentale, distrugerilor sau deteriorărilor.

Regulamentul european a statuat că persoanele fizice (utilizatorii/clienții/membrii Zitamine) beneficiază de 8 (opt) drepturi, astfel:

 1. a) Dreptul la informare (art. 13, art. 14). A se avea în vedere că în partea introductiva a documentului „termeni și condiții”, precum și prin prezentul capitol sunt prezentate informații despre: identitatea și datele de contact ale operatorului și reprezentantului acestuia; datele de contact ale responsabilului cu protecția datelor; scopul prelucrării și temeiul legal; destinatarii sau categoriile de destinatari; informațiile despre transferul de date către o tara tertă; garanțiile adecvate; perioada de stocare; drepturile sale; dreptul de a formula plângere; eventualele consecinte a furnizării datelor; existenta unui proces decizional automatizat.
 2. b) Dreptul la acces (art. 15). Dreptul la acces al persoanelor este respectat de Companie și privește următoarele: confirmarea cu privire la prelucrarea de date; accesul la datele prelucrate; furnizarea unei copii a datelor cu caracter personal, care fac obiectul prelucrării; obținerea de informații suplimentare (contra unei taxe rezonabile); accesul de la distanta printr-un sistem care permite vizualizarea datelor de către persoana vizata; verificarea identității persoanei care solicita informații.
 3. c) ) Dreptul la rectificare (art. 16, art. 19). Dreptul la rectificare al persoanelor este respectat de Companie și privește: rectificarea de date indexate; completarea datelor.
 4. d)Dreptul de ștergere (art. 17, art. 19). Compania respecta dreptul de ștergere exercitat de persoanele fizice numai în condițiile în care acest drept este exercitat într-o manierea motivata/fundamentata:

Motive: datele nu mai sunt necesare; retragerea consimțământului; opoziție; prelucrare ilegala; oferirea de servicii unui copil, daca nu sunt îndeplinite condițiile legale;

Dreptul nu se poate exercita și implicit respecta daca prelucrarea este necesara pentru: dreptul la libera exprimare și informare; respectarea unei obligații legale; executarea unei sarcini în interes public; în domeniul sănătății; arhivare; cercetare științifică sau istorica; scopuri statistice; constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță.

 1. e)Dreptul la restricționare (art. 18, art. 19). Regulamentul conferă acest drept persoanelor, putând fi exercitat astfel:

Cazuri: contestare exactitate date; prelucrare ilegala; datele nu mai sunt necesare;

Operatorul poate doar stoca datele;

Orice prelucrare cu privire la date restrictionate necesita consimțământul persoanei vizate;

Operatorul comunica tuturor destinatarilor rectificarea, ștergerea sau restrictionarea datelor.

 1. f) Dreptul la portabilitate (art. 20). Conform dispozițiilor regulamentului, Compania respecta dreptul persoanelor de a solicita portarea datelor proprii, într-un format simplu, ușor de citit și de a le transmite altui operator ales de persoana care își exercita dreptul.
 2. g) Dreptul la opoziție (de a înceta activitatea de procesare – art. 21), poate fi exercitat doar pentru următoarele scopuri: marketing direct; cercetare, științifice, istorice, statistice; îndeplinirea unei sarcini în interes public, exercitarea autorități publice; interesele legitime ale operatorului sau ale unei parti terțe.
 3. h) Dreptul de a nu fi evaluat prin profilare automata (art. 22) presupune:

Caracterul ilicit al creării de profiluri indiferent de scop: evaluarea capacității și calității muncii salariaților; acordarea de scoring – puncte;

Excepție: existenta consimțământului persoanei.

Este bine să știți că aveți posibilitatea de a contacta și Responsabilul privind Protecția Datelor la nivelul Zitamine la adresa de email: hello@zitamine.ro. Vă asiguram că vom depune eforturile necesare pentru a raspunde prompt solicitărilor voastre și pentru a vă furniza detaliile de care aveți nevoie!

De asemenea, te informam că ai dreptul să depui o plângere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor tale cu caracter personal. În Romania, datele de contact ale autorității de supraveghere pentru protecția datelor sunt următoarele:

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. B-dul G-ral. Gheorghe Magheru, nr. 28-30, Sector 1, cod postal 010336, București, Romania, Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212; E-mail: anspdcp@dataprotection.ro.

Pentru exercitarea drepturilor prevăzute anterior, în calitate de utilizator/client al companiei Zitamine, ai dreptul de a adresa o cerere scrisa, datata și expediata la adresa hello@zitamine.ro prin care să iți exerciți în mod just și licit dreptul de intervenție garantat, privind: (i) rectificarea, actualizarea, blocarea sau ștergerea datelor a căror prelucrare nu este conforma dispozițiilor legislației naționale (Legea nr. 190/2018 privind masuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE, precum și ale Regulamentului UE 679/2016, putând fiți exercitat pentru toate acțiunile sus menționate în special când datele sunt incomplete sau inexacte; (îi) anonimizarea datelor cu caracter personal, (iii) notificarea către terțe parti cărora le-au fost prezentate/dezvăluite datele, cu condiția că aceasta notificare să nu presupună un efort disproporționat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat, respectiv pentru (iv) încetarea prelucrării datelor sale personale în măsură în care acest lucru este posibil potrivit scopului prelucrării. În calitate de Operator, te informam că vom înceta de îndată prelucrarea datelor personale daca scopul pentru care le-am colectat a încetat.

 1. Politica de utilizare Cookie-uri pe www.Zitamine.ro

Cookie-ul este un fișier de mici dimensiuni, un text special, deseori codificat, trimis de un server unui navigator web și apoi trimis înapoi (nemodificat) de către navigator, de fiecare data când accesează acel server. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de către un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome, Mozilla) și este complet “pasiv” (nu conține programe software, viruși sau spyware și nu poate accesa informațiile de pe hard driverul utilizatorului). Cookie-urile sunt folosite pentru autentificare, precum și pentru urmărirea comportamentului utilizatorilor; aplicații tipice sunt reținerea preferințelor utilizatorilor și implementarea sistemului de „coș de cumpărături”. Aceste fișiere fac posibila recunoașterea terminalului utilizatorului și prezentarea conținutului într-un mod relevant, adaptat preferințelor utilizatorului. Cookie-urile asigura utilizatorilor o experiență plăcuta de navigare și susțin eforturile Zitamine Nutrition SRL pentru a oferi servicii comfortabile utilizatorilor, de ex.: – preferințele în materie de confidențialitate online și istoricul coșului de cumpărături. De asemenea, sunt utilizate în pregătirea unor statistici anonime agregate care ajuta la înțelegerea modalității în care un utilizator beneficiază de www.zitamine.ro, permițând îmbunătățirea structurii și conținutului, dar excluzând indentificarea personala a utilizatorului.

Zitamine folosește doua tipuri de Cookie-uri: per sesiune și fixe (fișiere temporare ce rămân în terminalul utilizatorului până la terminarea sesiunii sau închiderea aplicației/browser-ului web). Fișierele fixe rămân pe terminalul utilizatorului pe o perioada în parametrii Cookie-ului sau până sunt șterse manual de utilizator. Cookie-urile folosite de partenerii operatorului unei pagini web, incluzând fară limitări utlizatorii paginii web, fac obiectul Politicii de Confidențialitate respective.

O vizită pe www.zitamine.ro poate plasa: Cookie-uri de performanță a site-ului, Cookie-uri de analiză a vizitatorilor, Cookie-uri pentru geotargetting, Cookie-uri de înregistrare, Cookie-uri pentru publicitate sau Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate.

Datele personale colectate prin utilizarea Cookie-urilor pot fi colectate doar pentru a facilita anumite funcționalități pentru utilizator și sunt criptate într-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele. În general, o aplicație folosita pentru accesarea paginilor web permite salvarea Cookie-urilor pe terminal în mod implicit. Aceste setări pot fi schimbate în așa fel încât administrarea automata a Cookie-urilor să fie blocata de browser-ul web sau utilizatorul să fie informat de fiecare data când cookie-urile sunt trimise către terminalul sau. Informații detaliate despre posibilitățile și modurile de administrare a Cookie-urilor pot fi găsite în zona de setări a aplicației (browser-ului web). Limitarea folosirii Cookie-urilor poate afecta anumite funcționalități ale www.zitamine.ro. Cookie-urile reprezintă punctul central al funcționarii eficiente a Internetului, ajutând la generarea unei experiențe de navigare prietenoase și adaptata preferințelor și intereselor fiecărui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor poate face unele site-uri imposibil de folosit. Datorita flexibilității lor și a faptului că majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri și cele mai mari folosesc cookie-uri, acestea sunt aproape inevitabile; dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai răspândite și utilizate printre care Youtube, Gmail, Yahoo și altele.

Exemple de întrebuințări importante ale cookie-urilor:

 • Conținut și servicii adaptate preferințelor utilizatorului – categorii de produse și servicii.
 • Acces adaptat pe interesele utilizatorilor – reținerea parolelor.
 • Reținerea filtrelor de protecție a copiilor privind conținutul pe Internet (opțiuni family mode, funcții de safe search).

Măsurarea, optimizarea și caracteristicile de analytics – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de conținut este vizualizat și modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex prin motoare de căutare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile derulează aceste analize a utilizării lor pentru a îmbunătăți site-urile în beneficiul ușerilor.

Securitate și probleme legate de confidențialitate - Cookie-urile NU sunt viruși și folosesc formate tip plain text; nu sunt alcătuite din bucăți de cod așa că nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. În consecință, nu se pot duplica sau replica pe alte rețele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot îndeplini aceste funcții, nu pot fi considerate viruși. Întrucât cookie-urile pot fi folosite pentru scopuri negative deoarece stochează informații despre preferințele și istoricul de navigare al utilizatorilor, atât pe un anume site cât și pe mai multe alte siteuri, fiind folosite că o forma de Spyware (spionaj privind activitatea consumatorului), multe produse anti-spyware marchează cookie-urile în mod constant pentru a fi șterse în cadrul procedurilor de ștergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

În general browserele au integrate setări de confidențialitate care furnizează diferite nivele de acceptare a cookie-urilor, perioada de valabilitate și ștergere automata după ce utilizatorul a vizitat un anumit site. Deoarece protecția identității este foarte valoroasa și reprezintă dreptul fiecărui utilizator de internet, este indicat să se știe ce eventuale probleme pot crea cookie-urile. Pentru că prin intermediul lor se transmit în mod constant în ambele sensuri informații intre browser și website, daca un atacator sau persoana neautorizata intervine în parcursul de transmitere a datelor, informațiile conținute de cookie pot fi interceptate. Desi foarte rar, acest lucru se poate întâmplă daca browserul se conectează la server folosind o rețea necriptata (ex: o rețea WiFi nesecurizata). Alte atacuri bazate pe cookie implica setări greșite ale cookie-urilor pe servere. Este foarte important că Utilizatorul să aleagă metoda cea mai potrivita de protecție a informațiilor personale și să:

Particularizeze setările browserului în ceea ce privește cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru acesta al securității utilizării cookie-urilor.

 • Seteze termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare și al datelor personale de acces.
 • Ia în considerare setarea browserului pentru a șterge datele individuale de navigare de fiecare data când închideți browserul. Aceasta este o varianta de a accesa site-urile care plasează cookie-uri și de a șterge orice informație de vizitare la închiderea sesiunii navigare.
 • Instaleze și să actualizeze constant aplicații antispyware.

Multe dintre aplicațiile de detectare și prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, împiedică browserul de la a accesa website-uri care ar putea să exploateze vulnerabilitățile browserului sau să descarce software periculos. Se recomanda actualizarea programelor de navigare în mod constant, pentru că multe dintre atacurile bazate pe cookie-uri se realizează exploatând punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor. Toate browserele moderne oferă posibilitatea de a schimba setările cookie-urilor. Aceste setări se găsesc de regula în “opțiuni” sau în meniul de “preferințe” al browserului.

Dispoziții finale

Dacă oricare dintre clauzele de mai sus va deveni nulă sau nevalidă, acest fapt nu va afecta valabilitatea tuturor celorlalte clauze.