Cele mai bune vitamine și alimente pentru sănătatea pielii, a părului și a unghiilor

Cele mai bune vitamine și alimente pentru sănătatea pielii, a părului și a unghiilor

Cele mai bune vitamine și alimente pentru sănătatea pielii, a părului și a unghiilor

Dacă vrei să ai un păr mai strălucitor, unghii mai rezistente și o piele mai radiantă, începe prin a acorda atenție alimentației. Nu e nevoie să mergi la saloane de înfrumusețare, pentru că o dietă echilibrată și sănătoasă îți va asigura aportul necesar de vitamine și nutrienți pentru sănătatea pielii, a părului și a unghiilor.

În plus, îți poți îmbunătăți aportul de vitamine pentru păr, piele și unghii cu suplimente personalizate ce vor reface deficitul din organism și îți vor oferi un aspect exterior îmbunătățit.   

Cum influențează nutriția sănătatea părului, a pielii și a unghiilor

Primul semnal: dacă ai observat probleme la nivelul pielii, subțierea unghiilor sau fragilitatea părului, trebuie să îți întorci atenția spre regimul alimentar. Acestea sunt primele semne că ai o dietă care îți afectează negativ sănătatea părului, a pielii și a unghiilor. 

Atât ceea ce mâncăm, cât și lichidele pe care le consumăm influențează frumusețea exterioară. Pentru un nivel optim de nutrienți și vitamine, fiecare masă trebuie să fie echilibrată în aportul de carbohidrați, proteine și grăsimi sănătoase. După fiecare masă, organismul tău descompune nutrienții din alimentele consumate. Astfel, apar aminoacizii, elemente de bază ce ajută la formarea colagenului, elastinei și keratinei. Aceste substanțe ajung, în final, către părul, unghiile și pielea ta și le oferă elasticitate, fermitate și rezistență în fața factorilor nocivi. 

Completează chestionarul Zitamine pentru a afla ce vitamine ți se potrivesc

Apa are și ea un rol la fel de important. Primele semne ale deteriorării pielii sunt ridurile. Hidratarea eficientă ajută la menținerea elasticității pielii, astfel aceasta se va reface mai repede și ridurile se vor diminua. Mai mult, în cazul unor afecțiuni mai profunde, pielea noastră se va reface fără semne și cicatrici inestetice. 

Așadar, include în meniul tău alimente pentru păr, piele și unghii, bogate în proteine, precum ouă, carne, lactate, leguminoase și semințe. Și mizează pe beneficiile grăsimilor sănătoase, cum sunt cele din avocado, ulei de măsline și nuci. Astfel, vei avea un echilibru între hidratarea și regenerarea eficientă a părului, pielii și unghiilor. 

Încearcă pachetul creat de specialiștii Zitamine pentru păr, piele și unghii!

Factori externi și obiceiuri nesănătoase care afectează sănătatea părului, a pielii și a unghiilor

Poluarea excesivă din marile orașe și expunerea frecventă la soare fără cremă SPF sunt principalii factori externi nocivi cu efect direct asupra pielii. Lista obiceiurilor nesănătoase ce afectează sănătatea părului, a pielii și a unghiilor este completată de:

  • Fumatul excesiv
  • Consumul frecvent de alcool
  • Purtarea machiajului peste noapte, fără o rutină de îngrijire ce include demachierea și curățarea tenului
  • Apa mult prea fierbinte în timpul dușului, care usucă pielea și părul
  • Folosirea prea multor produse uleioase pentru îngrijirea părului, care încarcă scalpul și duc la căderea părului
  • Purtarea părului strâns cu elastice rigide ce cauzează ruperea firelor de păr fragile
  • Curățarea superficială a unghiilor și folosirea unui lac de unghii mult prea puternic ce duce la fragilitatea acestora

Dacă aceste obiceiuri nesănătoase se regăsesc în rutina ta zilnică, ar fi bine să renunți la ele. Acordă mai multă atenție îngrijirii corecte a pielii, părului și a unghiilor și încearcă produsele din ingrediente naturale. Cât despre factorii externi, cum sunt poluarea și expunerea la soare, le poți diminua efectele cu ajutorul cremelor de protecție, blânde cu pielea ta.   

Suplimente pentru piele tânără

Suplimentele alimentare contribuie la aportul de vitamine și nutrienți necesari pentru o piele sănătoasă. Pentru cele mai bune rezultate și o piele tânără și luminoasă, avem nevoie de:

Vitamina C - are proprietăți antioxidante și un rol important în imunitatea corpului. Stimulează producția de colagen și ajută la diminuarea semnelor de îmbătrânire a pielii. Astfel, vei avea o piele radiantă și tonifiată, fără riduri profunde.

Colagen - supranumit „proteina tinereții”, colagenul intră în structura pielii. Însă pe măsura trecerii anilor, producția internă de colagen scade, iar pentru a preveni apariția ridurilor și pierderea fermității pielii, ajută administrarea unei doze suplimentare de colagen.

Omega 3 - contribuie la menținerea pielii catifelate, ferme și elastice, în ciuda procesului natural de îmbătrânire și protejează pielea de efectele dăunătoare ale poluării.

Vitaminele B - un complex “magic” pentru sănătatea pielii tale. Complexul de vitamine B este hrana de bază pentru celulele prezente la nivelul pielii, părului și unghiilor. Acestea contribuie la producerea de celule noi, previn apariția cancerului de piele și mențin tenul tânăr și strălucitor.

Vitamina A - este eficientă în prevenția și tratarea multor afecțiuni la nivelul pielii, cum sunt acneea, petele pigmentare și ridurile. 

Vitamina E - ajută la menținerea hidratării pielii pentru un aspect tânăr și îngrijit. În plus, reduce efectele razelor UV puternice și este eficientă în tratarea arsurilor cauzate de expunerea la soare. 

Vitamina K - ajută la ameliorarea cearcănelor.

Include în meniul tău alimente pentru păr, piele și unghii, cum sunt fructele și legumele proaspete, nuci, semințe, carne, lactate și ouă. Asigură-ți nivelul optim de fibre cu ajutorul cerealelor integrale și revitalizează-ți pielea de la interior cu fructe de pădure bogate în antioxidanți și citrice pentru aportul de vitamina C.

Suplimente pentru păr 

Părul bogat, cu fir rezistent și strălucitor se formează la interior, cu vitaminele și nutrienții potriviți. Cele mai importante vitamine pentru sănătatea părului sunt:

Vitamina C și vitamina E sunt responsabile pentru refacerea structurii firului de păr. Dacă te confrunți cu carența celor două vitamine, vei observa cum părul își pierde din elasticitate și suplețe. Așa apar vârfurile uscate și despicate.

Complexul de vitamine B ajută atât la stimularea creșterii părului, cât și la stoparea căderii acestuia. Astfel, vei avea un păr mai bogat și mai strălucitor, rezistent de la rădăcină până la vârfuri. 

Vitamina A are efect antioxidant și echilibrează secreția de sebum de la nivelul scalpului.

    Susține frumusețea părului tău de la interior, prin aportul de nutrienți și vitamine necesare. Alege dintre cele mai eficiente alimente pentru sănătatea părului, a pielii și a unghiilor, cum sunt alimentele bogate în acizi grași (pește, avocado, nuci), carnea slabă, legume verzi, ouă, și apelează la suplimente alimentare pentru cele mai bune rezultate.

    Suplimente pentru unghii

    Unghiile casante, care se rup ușor sunt pe cât de inestetice, pe atât de greu de îngrijit. Fragilitatea unghiilor este un prim semn că există un deficit de vitamine în organism. Pentru tonifierea unghiei și o culoare sănătoasă a acesteia, alege o dietă echilibrată, cu aport de nutrienți esențiali:

    Omega 3 lubrifiază și hidratează țesuturile care alcătuiesc unghiile, dându-le un aspect neted și strălucitor.

    Complexul de vitamine B influențează atât creșterea unghiilor, cât și întărirea acestora. Un deficit accentuat de vitamine B este ușor de observat prin culoarea unghiei. 

    Fierul din organism contribuie la transportul de oxigen către celulele corpului pentru funcționarea optimă a acestuia. În lipsa fierului din organism, poate apărea deformarea unghiilor, prin linii verticale ieșite în relief. 

    Zincul contribuie la creșterea rapidă și sănătoasă a unghiei. Fără un nivel optim de zinc, unghia poate crăpa pe jumătate și vor apărea pete albe ce semnalează deficitul de zinc din organism.

    Magneziul are un rol esențial la nivelul organismului, dar și la nivelul unghiilor. În lipsa magneziului, pe lângă starea de oboseală accentuată, vei observa că unghiile cresc foarte încet și sunt foarte fragile. 

      Cele mai bune alimente pentru păr, piele și unghii rezistente sunt ouăle, laptele, cerealele integrale și fructele oleaginoase. Acestea îți asigură un aport echilibrat de vitamine ce contribuie la unghii rezistente și sănătoase. 

      Încearcă pachetul creat de specialiștii Zitamine pentru păr, piele și unghii!

      Concluzii

      Alege o dietă bogată în alimente pentru sănătatea părului, a pielii și a unghiilor. Poți suplimenta cu vitamine și minerale, în funcție de nevoile tale. Pentru a vedea ce ți se potrivește și a primi o recomandare personalizată pentru tine, completează chestionarul Zitamine dezvoltat de o echipa de medici și farmaciști sau poți încerca pachetul creat de specialiștii Zitamine pentru păr, piele și unghii.

      Completează chestionarul Zitamine pentru a afla ce vitamine ți se potrivesc


      DISTRIBUIE ARTICOL


      • 21/March/2024
      • |
      • 5 min

      Balonarea - Ce conține o dietă echilibrată pentru prevenirea balonării?

      Balonarea este un disconfort general greu de ignorat ce poate avea multe cauze, atât la nivel de alimentație, cât și...

      Citește mai mult >

      Cele mai citite

      • Tue, Apr 16, 2024
      • |
      • 5 min

      Cele mai bune suplimente alimentare pentru seniori

        Persoanele în vârstă se pot confrunta cu provocări în ceea ce privește atingerea nevoilor nutriționale. Odată cu vârsta, organismul devine mai puțin eficient în absorbția unor nutrienți cheie. Un...

      Citește mai mult>

      • Thu, Mar 21, 2024
      • |
      • 5 min

      Cum poți ameliora sindromul premenstrual?

        Sindromul premenstrual (SPM) este asociat cu o serie de simptome fizice și psihologice care se produc înainte de perioada menstruației. Cauza exactă a SPM este necunoscută, însă se pare ca este l...

      Citește mai mult>

      • Thu, Mar 21, 2024
      • |
      • 5 min

      Cum îți afectează sănătatea tractului gastrointestinal aspectul pielii și al părului?

      Indiferent de cât de dedicat ar fi cineva rutinei de skincare, cremele și serurile nu pot merge foarte departe în misiunea lor de a îmbunătăți aspectul pielii și al părului. De fiecare dată când nu...

      Citește mai mult>

      Înapoi sus

      Înapoi sus