Cele mai bune suplimente pentru detoxifiere

Cele mai bune suplimente pentru detoxifiere

Cele mai bune suplimente pentru detoxifiere

Ai luat în calcul o cură de detoxifiere? Când cauți cele mai bune suplimente pentru detoxifiere trebuie să iei în calcul rolul lor și cum pot ele să susțină mecanismele naturale ale organismului. Cum poți ajuta corpul să scape de toxine și substanțele nocive? În principiu, cele mai bune metode de detoxifiere sunt cele care ți se potrivesc.  

Te întrebi dacă suplimentele chiar ajută la detoxifierea organismului? Crezi că ai nevoie de o cură drastică de detoxifiere? Corpul nostru are capacitatea de a se detoxifia singur prin mecanisme naturale de apărare. Cu toate acestea, ne putem ajuta corpul să scape mai eficient de toxine și subtanțele nocive prin anumite suplimente ca vitamina C, spirulina, silimarină sau curcumin. Află mai multe despre cum funcționează, de fapt, detoxifierea organismului  și cum te pot ajuta aceste suplimente să o susții, în cele ce urmează.

Încearcă pachetul Detox recomandat de specialiștii Zitamine!

Detoxifierea organismului: căi naturale

Corpul poate elimina singur toxinele din organism, fără alte intervenții din partea noastră. Cu toate acestea, suplimentele pot stimula acest proces prin îmbunătățirea căilor metabolice asociate cu detoxifierea sângelui și a organelor vitale. 

Ce sunt toxinele?

Toxinele sunt substanțe care pot proveni din mediu, din alimentele pe care le consumăm sau din organisme microscopice care pătrund în corp. Unele toxinele sunt produse chiar în interiorul corpului. Pentru că aceste toxine au efecte negative asupra celulelor, organelor sau sistemelor de organe, corpul are mecanisme naturale de apărare pentru a se proteja împotriva lor.

Deși corpul nostru este suficient de inteligent pentru a se detoxifia singur, ajută să-i dai un impuls. 

Asta înseamnă să acordăm atenție celor 3 organe vitale, responsabile de filtrarea și eliminarea substanțelor nocive din corpul nostru.

Ficatul

Ficatul este ca un filtru pentru corp. Ca primă linie de apărare împotriva intrușilor, ficatul împiedică toxinele conținute în alimente să ajungă în sânge.

Rinichii

Rinichii filtrează toxinele din sânge, eliminându-le din organism prin urină.

Colonul

Atunci când funcționează corect, colonul elimină subtanțele chimice toxice din sistem, înainte ca acestea să cauzeze probleme pentru organism.

Pe lângă suplimentele fără prescripție, poți susține detoxifierea organismului acasă și prin anumite obiceiuri sănătoase. 


Limitează consumul de alcool 

Consumul excesiv de alcool poate crea extrem de multe probleme la nivelul ficatului. Poate afecta grav funcția hepatică și determina acumularea de lipide și inflamații, cât și fibrozarea ficatului. În aceste condiții, ficatul nu mai poate să funcționeze normal, iar toxinele se acumulează în organism. 

Hidratează-te corespunzător

Apa este implicată în termoreglarea, digestia și absorbția substanțelor nutritive și detoxifierea organismului. Mai concret, apa susține eliminarea reziduurilor prin urină, transpirație și respirație, așa că un consum insuficient de apă poate încetini acest proces. Încearcă să bei de la 6 la 8 pahare pe zi de apă, pentru o hidratare corespunzătoare. 

Consumă alimente bogate în antioxidanți

Antioxidanții ne protejează corpul împotriva radicalilor liberi, implicați într-o serie de complicații precum demență, boli cardiace, boli hepatice sau unele tipuri de cancer. Alimentele bogate în antioxidanți sunt fructele de pădure, nucile și alunile, legumele, cafeaua sau ceaiul verde. 

Suplimentele ajută în detoxifierea organismului?

Este important de reținut că organismul este bine echipat pentru a elimina toxinele pe cont propriu. Evită să cazi în capcana anumitor suplimente și produse fără prescripție medicală, care pretind să fie “cele mai bune pastile de detoxifiere” cu tot felul de efecte miraculoase. Corpul tău își poate menține procesul de eliminare a toxinelor și fără acestea. 

Adevăratul rol al suplimentelor este să sprijine sistemele de detoxifiere ale corpului și să stimuleze răspunsul normal de detoxifiere. 

Suplimente pentru detoxifiere: vitamina C

Radicalii liberi pot provoca stres oxidativ care dăunează celulelor și pot fi un factor de îmbătrânire. Acești radicali liberi sunt cauzați de o varietate de factori, de la poluarea mediului și până la expunerea la soare, așadar, imposibil de evitat. 

Cunoscută și sub denumirea de acid ascorbic, vitamina C este un antioxidant puternic, care poate ajuta la gestionarea stresului oxidativ. De asemenea, joacă un rol important în producția de colagen și ajută la menținerea unui nivel adecvat de vitamina E. 


Suplimente pentru detoxifiere: spirulina

Spirulina este o algă verde-albastră, bogată în antioxidanți care sporesc puterile de detoxifiere ale ficatului. Pe lângă efectele antioxidante, spirulina susține sistemul imunitar și pe cel nervos. 

Spirulina are, de asemenea, un efect alcalinizant asupra organismului. Are în compoziție clorofilă, care ajută la eliminarea metalelor grele, a poluanților și a altor toxine din sânge. 


Suplimente pentru detoxifiere: silimarină

Silimarina este un puternic antioxidant, care stimulează sinteza proteinelor și ajută la regenerarea țesuturilor hepatice deteriorate. 

Silimarina este, de fapt, un grup de flavonoide (silibinină, silidianină și silicristină), despre care se crede că ar ajuta la repararea celulelor hepatice deteriorate de consumul de alcool și alte substanțe toxice. Silimarina protejeaza și noile celule hepatice pentru a fi distruse de aceleași toxine. 

Silimarina poate reduce inflamația, de aceea este adesea recomandată persoanelor care suferă de hepatită. 


Suplimente pentru detoxifiere: curcumin

Curcumin este ingredientul activ din turmeric. Poate ajuta la stimularea funcției hepatice și, în special, a producției de bilă, care asigură o funcție de curățare prin accelerarea eliminării toxinelor și a altor deșeuri care se pot acumula în corp. 

Curcuminul este și un puternic antioxidant, care protejează organismul împotriva efectelor negative ale radicalilor liberi. 

Încearcă pachetul Detox recomandat de specialiștii Zitamine!


Corpul nostru este foarte inteligent și are capacitatea de a se detoxifia singur, fără intervenția noastră. Cu toate acestea, suplimentele ca vitamina C, spirulina, silimarina și curcuminul dau un ajutor suplimentar corpului pentru a lupta împotriva radicalilor liberi și a altor substanțe nocive. 


DISTRIBUIE ARTICOL


  • 21/March/2024
  • |
  • 5 min

Cum îți afectează sănătatea tractului gastrointestinal aspectul pielii și al părului?

Indiferent de cât de dedicat ar fi cineva rutinei de skincare, cremele și serurile nu pot merge foarte departe în mis...

Citește mai mult >

Cele mai citite

  • Tue, Apr 16, 2024
  • |
  • 5 min

Cele mai bune suplimente alimentare pentru seniori

  Persoanele în vârstă se pot confrunta cu provocări în ceea ce privește atingerea nevoilor nutriționale. Odată cu vârsta, organismul devine mai puțin eficient în absorbția unor nutrienți cheie. Un...

Citește mai mult>

  • Thu, Mar 21, 2024
  • |
  • 5 min

Cum poți ameliora sindromul premenstrual?

  Sindromul premenstrual (SPM) este asociat cu o serie de simptome fizice și psihologice care se produc înainte de perioada menstruației. Cauza exactă a SPM este necunoscută, însă se pare ca este l...

Citește mai mult>

  • Thu, Mar 21, 2024
  • |
  • 5 min

Cum îți afectează sănătatea tractului gastrointestinal aspectul pielii și al părului?

Indiferent de cât de dedicat ar fi cineva rutinei de skincare, cremele și serurile nu pot merge foarte departe în misiunea lor de a îmbunătăți aspectul pielii și al părului. De fiecare dată când nu...

Citește mai mult>

Înapoi sus

Înapoi sus